Hjælp en lærer igennem coronakrisen

Hjælp en lærer igennem coronakrisen

Mens lærerne i Danmark heldigvis for længst har fået lov at vende tilbage til klasseværelserne, er størstedelen af deres kollegaer i verdens fattigste lande stadigvæk fanget på ubestemt tid i coronalockdown og skolelukninger.

I Uganda kæmper Richard Okot og hans kollegaer en brav kamp for, at eleverne ikke dropper ud under coronaen. Han er lærer på en skole, hvor en stor del af eleverne er flygtningebørn fra Sydsudan. Men det er under ekstremt vanskelige arbejdsforhold, for der er hverken iPads eller Aula i flygtningelejren, og børnene bor langt fra hinanden. Lærerne må vandre rundt og banke på hjemme hos hver enkelt elev og tilbyde dem hjemmeundervisning.

Det er ekstremt vigtigt, for jo længere tid, børnene er væk fra skolen, desto større er risikoen for, at de aldrig vender tilbage. Men det er farligt, for Richard risikerer selv at blive smittet på vejen – og han kan også smitte sine elever, hvis ikke han passer på.

Lærerne i flygtningelejren har brug for helt basal corona-beskyttelse, så de kan blive ved med at udføre den lærergerning, de elsker så højt – og så eleverne kan fortsætte læringen derhjemme, mens skolen er lukket.
For 26 kroner kan fem lærere i Uganda få et genanvendeligt mundbind, så de kan undervise børnene på forsvarlig vis.

Sms MASKE til 1414, og støt med 26 kroner.