Lærerens Dag 2018

Lærerens Dag 2018

Siden 2004 har Oxfam IBIS og Danmarks Lærerforening sammen markeret Lærerens Dag. Over 100 lande deltager i den internationale FN-dag, ’World Teachers’ Day’, hvor organisationer, politikere, skolebestyrelser, forældre og elever verden over deltager i anerkendelsen og fejringen af lærernes betydning for den enkelte elev og for samfundets udvikling.

Anders Bondo Christensen og engagementschef i Oxfam IBIS, Per Bjerre besøgte i dagens anledning Skelgårdsskolen i Tårnby, hvor lærerne blev modtaget med rød løber, flag, taler og kage.

På de sociale medier blev også delt en masse fejringer af lærere og igen i år modtog alle politikere på Christiansborg et brev fra DLF og Oxfam IBIS. Brevet informerer om lærernes centrale rolle i et samfunds udvikling og opretholdelse. Flere politikere markerede dagen ved at sende en tak for den store indsats, som lærere i Danmark yder hver dag.

Synkront bifald for lærerne
Clio Online havde i år taget initiativ til en happening. Over 20.000 elever overraskede deres lærerne med et kæmpe, synkront bifald landet over. Læs mere

Hjælp til lærere i Sydsudan
I forbindelse med Lærerens Dag er der blevet samlet ind til Oxfam IBIS´ arbejde med at uddanne lærere i Sydsudan.
Mange børn i Sydsudan er på flugt. De bor i flygtningelejre. Få kommer i skole. Med pengene fra indsamlingen hjælper Oxfam IBIS børn i skole og uddanner gode lærere.